Apple smartwatch

De Apple smartwatch of de Apple Watch werd in 2014 voor het eerst succesvol geïntroduceerd. In de daaropvolgende jaren kwamen er meerdere productlijnen uit: de Apple Watch Series 1, 2, 3 en 4. Op het moment van schrijven is de Apple smartwatch 4 de laatste productlijn.

Er zijn verschillende redenen dat mensen voor de Apple smartwatch kiezen. In deze review delen wij onze ervaringen en ervaringen van anderen over de Apple Watch. Wanneer jij een smartwatch wilt kopen is het wellicht handig om in eerste instantie de Apple Watch te vergelijken met andere smartwatches .

6 redenen om een Apple smartwatch te kopen

In tegenstelling tot de overige smartwatches zie je bij een Apple Watch dat het direct gaat om een smartwatch. Het zijn geen klassieke modellen, in tegenstelling tot bijv. de Michael Kors of Fossil smartwatch. Het design van het betreffende horloge is dus de voornaamste reden dat mensen een Apple Watch aanschaffen. Hierbij de voornaamste (6) redenen dat mensen kiezen voor een Apple smartwatch;

  1. Design van een echte smartwatch.
  2. De Apple Watches zijn erg divers qua prijzen. Hierdoor zijn ze beschikbaar voor verschillende doelgroepen.
  3. Het materiaal van de Apple watch is mooi en stevig; Aluminium in zilver, goud of grijs. Ook zijn ze verkrijgbaar in keramiek en roestvrij staal.
  4. Ze zijn verkrijgbaar in 2 formaten; 42 mm kast en 38 mm kast.
  5. Een grote diversiteit aan horloge bandjes.
  6. Het merk Apple.

Prijzen

Over het algemeen zijn de goedkoopste Apple Watches verkrijgbaar vanaf 299 euro. De duurste Apple Watch is op dit moment ongeveer 459 euro. Regelmatig zijn er aanbiedingen waardoor de prijzen lager uitvallen. De Apple smartwatch is hiermee relatief duurder dan de concurrentie.

Materiaal

De Apple Smartwatches staan bekend om hun design. Het mooie design is ook te danken aan het ‘gelikte’ materiaal van de horloges. In Nederland zijn de modellen veelal van aluminium gebouwd. De kleuren zijn voornamelijk grijs, goud, zilver en zwart. Voeg hierbij een mooi horlogebandje aan toe en je hebt een enorme mooie smartwatch.

Apple smartwatch bandjes

Wat leuk is aan de Apple smartwatch bandjes is dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen heren/vrouwen. Er zijn bandjes van 42 en 44 mm en bandjes van 38 en 40mm. Die van 42mm en 44mm zijn onderling uitwisselbaar, dat geldt ook voor die van 38mm en 40mm.

Afhankelijk van jouw doel heb je verschillende materialen bandjes. Zo zijn er sportieve bandjes die vooral bedoelt zijn voor dagelijks gebruik. Ze zijn makkelijk te monteren en verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. De sportieve bandjes zijn gemaakt van fluorelastomeer, dit is een duurzaam en sterk materiaal.

Apple heeft ook lederen en roestvrij stalen bandjes. Deze zijn qua design luxer en bedoelt voor specialere momenten. De luxere bandjes zijn qua prijs een stuk duurder dan de sportieve bandjes.

Het merk Apple

Wie kent het merk Apple niet? Altijd de voorloper qua design en technologie. Daar betaal je natuurlijk ook voor. Apple is niet meer weg te denken uit ons digitale tijdperk. Ze zijn nu langzaam aan ook de smartwatch markt aan het veroveren. Wanneer jij een Apple smartwatch gaat kopen betaal je voor de beleving van het merk.

Apple Smartwatch series 0, 1, 2, 3 en 4

De Apple smartwatch modellen begonnen met serie 0. Logischerwijs werden deze opgevolgd door de series 1, 2, 3 en 4.

Alle modellen functioneren via het IOS besturingssysteem. Binnen de series zijn er een aantal type Apple watches. Verschillend qua functionaliteiten.

Het grootste verschil tussen de Apple smartwatch serie 1 ten opzichte van 0 is dat serie 1 een nieuwe processor heeft. In de series die volgden werden bijvoorbeeld zwemfuncties toegevoegd en 4G internet in zowel binnen- als buitenland.

Apple Watch Series 4

Het grootste verschil van serie 4 ten opzichte van de voorgaande series is dat de nieuwste versie een nieuw en groter scherm heeft. De afmetingen lijken niet zo zeer een stuk groter, maar de display van het scherm wel. Het scherm loopt namelijk door tot de randen. Hierdoor heeft de horlogekast mooiere afgeronde hoeken, waardoor het model er ronder uitziet.

Daarbij hebben Apple watches van de series 4 een betere chip en ECG functie.

Apple Watch Nike+

Naast de bekende en benoemde Series heeft Apple ook een speciale Apple Watch Nike+ uitgebracht. Qua functionaliteiten is deze hetzelfde als de Series 3 of Series 4, maar het heeft een speciaal bandje en extra wijzers.

Apple Watch ervaringen

Onze ervaringen met de Apple watches zijn over het algemeen positief. De horloges werken prima en we hebben tot noch toe geen klachten met betrekking tot technische mankementen. Qua design en style zijn het echte smartwatches, dit is een kwestie van smaak.

De keuzes qua prijzen, designs, types en functionaliteiten zijn divers. De Apple watches zijn iets duurder dan de concurrenten maar dit is algemeen bekend bij de producten van Apple. Een nadeel is wel dat je de smartwatches alleen kunt aansluiten op Iphone. Een horloge voor een echte Apple liefhebber dus. Apple smartwatch kopen? Lees hierbij nog meer ervaringen van klanten en maak jouw keuze.