Fossil smartwatch

Wil jij een Fossil smartwatch kopen? Bij Smartwatchkopen.org schrijven wij een uitgebreide review met onze Fossil smartwatch ervaringen.

Het merk is een beursgenoteerd bedrijf dat in 1984 is opgericht in Texas. De onderneming richt zich op kleding, sieraden, zonnebrillen en horloges. Fossil staat vooral bekend om zijn horloges en is één van de marktleiders in smartwatches. Dat is ook in Nederland te zien. De Fossil smartwatch is qua populariteit één van de grootste merken in ons kikkerlandje.

In onze review over de Fossil smartwatch kijken we naar verschillende specificaties. Zo worden de heren en dames horloges gereviewed, de verschillende besturingssystemen en modellen.

Waarom een Fossil smartwatch kopen?

Bij de Fossil smartwatch zijn 2 pijlers erg belangrijk en de basis voor de horloges; op de eerste plaats komt het horloge, op de tweede plaats komen de functionaliteiten. Dit is altijd al zo geweest en komt terug bij ieder model. Hierdoor krijg je met dit merk een klassiek horloge voorgeschoteld met de functionaliteiten van een smartwatch. Qua design van het horloge is dus niet te zien dat het om een smartwatch gaat.

De modellen zijn over het algemeen compact. Qua grootte lijkt het op een analoog horloge. Hierbij moeten we complimenten uitdelen aan Fossil. Het model blijft namelijk klassiek en compact, maar de functionaliteiten zijn uitgebreid. Dit gaat dus niet ten koste van het uiterlijk van de meeste modellen. Het merk ontwikkeld de smartwatches in een sneltreinvaart. De modellen worden steeds gelikter ten opzichte van vroeger.

Afhankelijk van het model kun je eigenlijk met alle functionaliteiten bij Fossil terecht. De wat simpelere modellen bieden natuurlijk minder functies aan, maar dat is bij een ander merk evenwel het geval. Naast de Fossil smartwatches biedt het merk ook hybride horloges aan.

De Fossil smartwatch heeft ongeveer 20 modellen voor vrouwen en 20 voor heren.

Top smartwatch modellen van Fossil

Wanneer je een Fossil smartwatch gaat kopen zijn er enkele modellen waaruit je kunt kiezen;

 • Fossil Q Venture Gen
 • Fossil Q Explorist Gen

Naast de smartwatch modellen zijn er ook nog hybride modellen verkrijgbaar;

 • Fossil Q Virginia Hybrid
 • Fossil Q Nate Hybrid
 • Fossil Q Machine Hybrid
 • Fossil Q Commuter Hybrid
 • Fossil Q Jacqueline Hybrid
 • Fossil Q Annette Hybrid
 • Fossil Q Accomplice Hybrid
 • Fossil Q Grant Hybrid
 • Fossil Q Activist Hybrid

Deze modellen worden gespecificeerd in verschillende type Fossil smartwatches.

Fossil Q smartwatch Gen 3 of 4 kopen?

De meest populaire modellen van de Fossil Q smartwatch zijn de Gen modellen die bestaan uit de Venture en Explorist uitvoering. Wat is hier tussen dan precies het verschil? Het antwoord op deze vraag is gemakkelijk; de Venture uitvoering is voor dames en de Explorist uitvoering is voor heren.

Hierdoor is vooral het uiterlijk van beide modellen verschillend. Zo is de Fossil Q Explorist iets groter en dikker dan de Venture uitvoering.

Wil jij een Fossil smartwatch kopen? De Fossil Q Venture of Explorist modellen zijn prachtige klassieke modellen met slim functies.

Fossil hybrid smartwatch kopen

Ben jij geïnteresseerd in een klassiek horloge die toch enkele opties van de smartwatch heeft? Dan is een hybrid smartwatch ideaal.

Een hybride horloge is een kruising tussen een analoog horloge en een smartwatch. De smartwatch geldt echt als verlengstuk van je telefoon. De hybride is een analoge watch met enkele functies die je op de smartwatch ook hebt. De hybride heeft een normaal klokkenwerk. Zo krijg je bijvoorbeeld meldingen wanneer er een Whatsapp bericht binnenkomt, maar kun je de inhoud van het bericht niet lezen. Een leuk alternatief voor de smartwatch dus.

Fossil heeft meerdere hybride smartwatch modellen. De populairste modellen van dit hybride type zijn Virginia, Nate, Machine en Commuter.

Fossil smartwatch ervaringen

Onze persoonlijke ervaringen met de Fossil smartwatch zijn erg positief. Tot noch toe hebben we na ongeveer 1,5 jaar geen gebreken gehad aan het horloge. De functionaliteiten werken optimaal en middels verschillende apps worden deze continue uitgebreid. Het koppelen met zowel IOS als Android is ook een pluspunt.

Het enige puntje van kritiek is de batterij. Het is noodzakelijk om de batterij na anderhalve dag op te laden. Hierbij moet wel de kanttekening worden gemaakt dat dat bij de nieuwe modellen verbeterd is.

Interesse om een Fossil smartwatch te kopen? Klik hiernaast op de afbeeldingen om verschillende ervaringen te lezen van anderen en maak jouw keuze.