Huawei smartwatch

Wil jij een Huawei smartwatch kopen? In deze review geven we je meer informatie over de geschiedenis van Huawei, modellen en designs. Daarbij delen we onze ervaringen en ervaringen van anderen met de Huawei smartwatch.

De Huawei Watch is een Android smartwatch die in 2015 als eerste op de markt kwam. Het merk Huawei bestaat sinds 1987 en is een Chinese IT multinational. Het merk is vooral bekend vanwege de mobiele telefoons die de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden. In vergelijking met andere smartwatches heeft Huawei nog weinig smartwatches uitgebracht. Ze blijven hiermee achter ten opzichte van de concurrentie.

Vooral in Nederland zijn er weinig modellen beschikbaar. Van 2015 tot vandaag zijn er in totaal drie modellen uitgebracht. In het buitenland zijn er echter wel meerdere Huawei smartwatches beschikbaar.

Wat zijn de kenmerken van een Huawei Watch?

Zoals iedere smartwatch heeft ook de Huawei een aantal kenmerken waaraan je de horloges kunt herkennen. De modellen zijn allen rond en stijlvol. De schermen zijn van saffier glas dat over het AMOLED scherm ligt. Hierdoor is het klokwerk kras bestendig.

In vergelijking met andere smartwatches zijn de modellen erg compact en klein. Dit gaat gelukkig niet ten koste van het design van de horloge.

Welke modellen van de Huawei smartwatch zijn verkrijgbaar in Nederland?

De Huawei Watch modellen zijn veelal verkrijgbaar in verschillende kleuren. De drie beschikbare modellen zijn;

  • Huawei Watch GT.
  • Huawei Watch 2.
  • Huawei Watch Active W1.

Huawei Watch GT

Het GT model verwijst naar Gran Turismo. Het betreft een stijlvol en modern model. De smartwatch heeft keramische uiteinden en een roestvrijstalen behuizing. Het gebruik van de Huawei Watch GT is erg gemakkelijk. Dit komt door de dubbele kroon aan de zijkant. De display grootte is 1,39 inch met een resolutie van 454 x 454 px.

Hetgeen wat de Heuwei Watch GT onderscheidt ten opzichte van andere smartwatches is de batterijduur. Bij ‘normaal’ gebruik zou je de smartwatch twee weken kunnen gebruiken. Wellicht ietwat overdreven, maar een week is ook prima. Dit komt omdat Huawei met het GT model over is gestapt op een eigen besturingssysteem.

Het model is te verkrijgen in een ‘klassieke’ en ‘sport’ variant. Qua functionaliteiten zijn de twee types hetzelfde. Het verschil zit vooral in het bandje. De Sport variant heeft een siliconen band en de Classic variant een lederen band. De sport variant is exclusief aanbiedingen iets goedkoper.

Huawei Watch 2

De Huawei Watch 2 is de opvolger van het eerste model. De Huawei Watch 2 kent verschillende types, zo is er een Classic en Sport model. Qua functionaliteiten zit er niet veel verschil tussen de twee types. Het verschil zit vooral in het design van de smartwatches.

Het Sport model is echt bedoelt om te sporten, het bandje en de horlogekast zijn van plastic. Het model kreeg hierdoor veel kritieken. Vanwege het materiaal zou het op een goedkoop horloge lijken. De Watch 2 is kleiner ten opzichte van zijn voorganger en met een accuduur van 2 dagen levert Huawei een prima horloge. Het betreft een perfecte smartwatch om mee te sporten.

Het klassieke model brengt meer design en stijl met zich mee. De zwarte smartwatch bezit een lederen bandje. In Nederland is de horloge enkel in zwart te verkrijgen. Wereldwijd zijn er zowel zwarte als grijze modellen.

Huawei Watch Active W1

Wil jij een Huawei smartwatch kopen die op een klassiek horloge lijkt? Dan is de¬†Huawei Watch Active W1 iets voor jou. Het betreft een ‘normaal’ horloge met smartfuncties. Qua design is het nauwelijks te zien dat je met een smartwatch te maken hebt.

In Nederland is de watch enkel met lederen band leverbaar. Wereldwijd is dit model zowel in het zwart, goud als zilver verkrijgbaar.

Alle bovenstaande modellen zijn zowel voor dames als heren.

Huawei Smartwatch ervaringen

De smartwatches van Huawei zijn volgens Smartwatchkopen.org van goede kwaliteit. De designs zijn mooi en de sportmodellen zijn praktisch voor het sporten. Wanneer Huawei een serieuze speler wilt worden dient het wel een inhaalslag te maken. Er zijn simpelweg te weinig modellen ten opzichte van bijv. Fossil, Apple of Michael Kors.

Omdat de Huawei smartwatch in Nederland niet heel populair is, is het lastig om veel ervaringen te vinden van klanten. Hierbij hebben we toch enkele reviews kunnen verzamelen.